Waterbed kopen? Waarop moet u letten.

Waterbed kopen? Waarop moet u letten.

In het artikel "Waterbed kopen waarop letten?" zullen we het hebben over de factoren waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een waterbed. We zullen het vooral hebben over.

  • Het kiezen tussen een mono of duo systeem
  • Het kiezen tussen een hardside of een softside
  • Welke stabilisatie het beste bij u past.

Aan de hand van deze drie onderwerpen zult u in staat zijn om de beste waterbed te kiezen die past bij uw wensen. Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Het kiezen tussen een mono of duo systeem bij een waterbed

Het waterbedsysteem is ongeveer gelijk als een normale bed, hierbij is het altijd de vraag of u kiest voor een mono bed (één bed) of een duo bed (twee matrassen). Meestal raden we aan om te kiezen voor een duo systeem. De reden hiervoor is omdat de wateroppervlakte dan groter is en hierdoor lekkerder ligt. Onderstaand vind u 3 redenen waarom wij een duo systeem aanbevelen:

  1. Grote gewichtsverschil, indien u en uw partner veel gewicht in schelen. Het is hierbij een handige optie om te kiezen voor twee aparte matrassen. Hierdoor kunt u uw eigen matras stabiliseren. Indien u toch kiest voor een mono type, dan raden we u aan om de betreffende watermatras 100% tot 120% te stabiliseren.
  2. Verschil in warmte, het kan voorkomen dat u het sneller warmer heeft of kouder. In dit geval raden we u ook aan om voor een duo systeem te kiezen. Hierdoor bent u in staat om de temperatuur per matras in te stellen. Bent u daarnaast ook benieuwd wat de optimale temperatuur is voor uw waterbed? Bekijk dan onze blog over de beste temperatuur.
  3. Bij een duo systeem merkt u nauwelijks als u partner zich omdraait in het bed of in het bed stapt, de deining gaat niet door in uw matras.

Mocht u zich niet vinden in een van bovenstaande scenario’s dan raden we u aan om te kiezen voor een mono systeem. Bij een mono waterbed is de wateroppervlakte groter wat zorgt voor een betere ligcomfort. Hierdoor heeft u bij een mono type ook echt het ‘’slapen op water’’ gevoel. Echter, heeft een duo waterbed een stabilisatie functie per matras en kunt u per watermatras de warmte instellen. Elke systeem heeft zo zijn voordeel. Als u minimaal de maat 180cm breed kiest voor het duo systeem, heeft u per kan ook genoeg wateroppervlakte voor het beste ligcomfort.

Mocht u nog steeds niet weten of een mono systeem of een duo systeem het beste bij past, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze waterbed experts helpen u graag bij het informeren van de juiste waterbed type.

Het kiezen tussen een hardside of een softside

En weer een keuze denkt u. Bij een hardside variant is er sprake van een harde bedomranding van bijvoorbeeld hout waardoor het watermatras in het bed ligt. Je kunt dit in principe vergelijken met een normale bed. Een softside waterbed heeft een rand van zachte polyesterschuim. Dit houdt in dat de matras eigenlijk op het bed ligt. Hierdoor is er een beperkte mate van het uitzette in breedte. Hierdoor ervaart u het echt effect van slapen op water.

Het Harside type waterbed werd vroeger veel verkocht, nu wordt eigenlijk alleen nog het softside waterbed verkocht, dit is ook logisch want het sofside waterbed heeft meer voordelen dan het hardside waterbed.

Welke stabilisatie past het beste bij mij?

De stabilisatie en hoeveelheid water is altijd afhankelijk van de hardheid van uw matras. Des te meer water u in de matras vult des te harder het matras is. Het kan voorkomen dat u liever op een harde ondersteunende matras slaapt. Dit is geen enkel probleem, echter raden we u dan aan om te kiezen voor een hoge stabilisatie. Door een hoge stabilisatie zorgt u ervoor dat het water op de juiste plek wordt vastgehouden en de steun biedt die nodig is. Daarnaast kunt u de stabilisatie ook hoger inzitten indien er sprake is van een grote gewichtsverschil.

Meestal raden we een stabilisatie aan van 100%. Door deze stabilisatie hebben de meeste mensen een goede ondersteuning en heeft u echt het op water slapen gevoel. Mocht u nog meer het water en golven effect willen, dan kunt u ervoor kiezen om de stabilisatie te verlagen naar bijvoorbeeld 80%. Het kan ook voorkomen dat u echt the nature stand wilt. Indien u dit graag wilt, dan kunt u de stabilisatie kiezen voor de stabilisatie 0%. Hierbij wordt u volledig omringd door water, maar heeft u nauwelijks ondersteuning. We raden dit echter niet aan. De reden is dat bij elke beweging het lang duurt voordat uw matras weer stil ligt. Zie hieronder een korte overzicht hoelang dit ongeveer duurt.

  • F0 - 0% stabilisatie ligt tussen de 10 en 15 seconde stil;
  • F1 - 20% stabilisatie ligt tussen de 6 en 8 seconde stil;
  • F2 - 40% stabilisatie ligt tussen de 5 en 6 seconde stil;
  • F3 - 60% stabilisatie ligt tussen de 4 en 5 seconde stil;
  • F4 - 80% stabilisatie ligt tussen de 3 en 4 seconde stil;
  • F5 - 95% stabilisatie ligt tussen de 2 en 3 seconde stil;
  • F6 - 100% stabilisatie ligt tussen de 1 en 2 seconde stil;
  • F7 - 110% stabilisatie ligt u ca. 0,5 seconden stil;
  • F8 - 120% stabilisatie heeft geen vertragend effect en ligt direct stil.

Daarnaast heeft u bij Silvano Waterbedden ook nog keuze uit een volgende extra stabilisaties opties:

3D fiber met 5-zone drukverdeling
Boven op de fibers (stabilisatie lagen) wordt een 3D schuimkern met 5 zone drukverdeling vast gemaakt De verschillende zones in deze 3D fibe zorgen er voor dat uitstekende lichaamsdelen (schouders) en zwaardere delen (buik/heup) evenredig worden ondersteund. Dit in combinatie met het water in het matras geven een juiste balans tussen ondersteuning en comfort

3D fiber openkernstructuur

 

 

 

 

 

 

 

 

Aqua Sense Foam Kern
De Aqua Sense Foam kern heeft een zeer open celstructuur. Hierdoor kan het water vrijwel zonder tegenwerking door de gehele schuimkern vloeien. Door de specifieke vorm van de kern, geeft het matras een aangenaam waterbedcomfort. De Aqua Sense Foam kern is te vergelijken met een (zeer) zwaar gestabiliseerde watermatras welke eerst een zeer soepel gevoel van comfort geeft, nadat u verder in de matras zinkt, voelt de matras daar waar nodig steviger aan. Door deze progressieve ondersteuning, zal het matras voor elk lichaamstype geschikt zijn.

Aqua Sense Foam Kern

 

 

 

 

 

 

 

 

Lendesteun

De lendensteun, ook wel Lumbar genoemd is een extra ondersteuning die verwerkt zit in het midden van het watermatras, ter hoogte van de lenden/heupen. De heupen zijn het zwaarste gedeelte van het lichaam en kan daar een beetje extra ondersteuning krijgen. De lendensteun zorgt ervoor dat uw heupen wat minder ver in het watermatras kunnen wegzakken.

Lendesteun

Onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 95% van het waterbed gebruikers gebruik maakt van de 100% stabilisatie. Een te hoge stabilisatie heeft zeker ook nadelen. Indien u uw waterbed gaat verplaatsen, dan zal het waterbed in comfort afnemen.

Kunt u de juiste keuze nu maken?

We hopen dat u nu de juiste keuze kunt maken met betrekking tot een waterbed. We raden u aan om te kiezen voor een 100% stabilisatie, een duo systeem in een softside uitvoering. Het is natuurlijk een lastige keuze. Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft met betrekking tot het samenstellen van de juiste waterbed. Onze waterbedden experts helpen u graag verder.